Fredag 18. oktober slipper bodøbandet Kråkesølv singlen «Steinvinga», den andre smakebiten på indiebandets sjette album.

Steinvinga-cover.jpg

Last ned
Cover
WAV til nedlasting
Pressebilder

Presse/Promo
Ta kontakt med Audun Selnes for intervjuer og promoforespørseler.
Audun Selnes
+47 979 88 048
audun@pottogpanne.no

Kråkesølv - «Steinvinga»
Produsent: Kråkesølv
Tekst: Petter Waldemar Nohr Unstad
Master: Martin Bowitz, Store Studio Bodø
Release: 18.10.2019
Cover art: Dan Mariner og Audun Selnes

Er bitterhet en beskyttelsesmekanisme for å skjule ens egen tilkortkommenhet?

De nordnorske indieheltene i Kråkesølv fortsetter feiringen av at det er ti år siden debuten «Trådnøsting» ble sluppet med enda mer ny musikk. Fredag 18. oktober slippes singlen «Steinvinga», og låtskriver og bassist Petter Unstad, som for anledningen spiller gitar for aller første gang på en Kråkesølv-låt, oppsummerer låta på følgende vis:

En av bitterhetens mest bemerkelsesverdige egenskaper er at den er så tydelig for bivåneren og nærmest umulig å oppdage for kilden. Men, en gang i skuddåret skjer det at man kryper til korset og vedgår sin egen bitterhet. Steinvinga beskriver denne situasjonen og refleksjonene den fører med seg; Er bitterhet en beskyttelsesmekanisme for å skjule ens egen tilkortkommenhet? Blir den en katalysator for beslutningsvegring? Kanskje er det en liten dråpe oppriktig bekymring inni mixen der? Temaet er strengt tatt for komplekst til at man kommer fram til noen tilfredstillende svar i løpet av tre minutter og tjueåtte sekunder. Uansett prøver teksten å avdekke bitterhet for hva det i bunn og grunn er: Dårlig forkledd, fordervet sjalusi. Og sjalusi kan man teknisk sett ikke komme… Okey, la oss bare sitere det ene, klare øyeblikket som ble utgangspunkt for låten:

“Om du ikke klar å si det enkelt så va det kanskje aldri meininga at du sku si noe i det hele tatt”.

Ti år etter debuten “Trådnøsting” (2009) er Kråkesølv tilbake i full selvgjort er velgjort-modus. Bandet har søkt tilflukt i et gammelt hønsehus i Bodø, hvor de spiller inn, produserer og gir ut det kommende albumet helt selv.

Det har blitt fem kritikerroste album, hundrevis av klubbkonserter, Spellemannpris og opptredener på Norges største festival-scener, men bandet har ingen planer om å legge inn årene. Innspillingen av plate nummer seks er som nevnt i full gang, og andre smakebit er altså «Steinvinga». Låta kommer også med en egenprodusert musikkvideo.

«Steinvinga» slippes fredag 18. oktober på Kråkesølv Plateselskapet. Med på slippet følger også en egenprodusert musikkvideo.